PORTER WAGONER & DOLLY PARTON – JUST BETWEEN YOU AND ME / ALWAYS, ALWAYS / PORTER WAYNE AND DOLLY REBECCA / LOVE AND MUSIC

Eén van de bekendste en ook meest succesvolle duo’s in de geschiedenis van de countrymuziek bestond uit Porter Wayne Wagoner en Dolly Rebecca Parton. Beiden werden tijdens hun carrière opgenomen in de ‘Country Music Hall Of Fame’. Porter Wagoner werd in West Plains, Missouri geboren als zoon van een landbouwer en Dolly Parton zag het levenslicht als vierde van 12 kinderen in Pittman Center, een klein oord in de ‘Great Smoky Mountains’ van East Tennessee.

Ze ontmoetten elkaar in Nashville waar Porter Wagoner een heel succesvolle solocarrière had en een eigen televisieshow presenteerde waar hij zijn eigen countryliedjes en jong aanstormend talent uit de countryscène introduceerde. In 1967 kreeg de amper 21-jarige Dolly Parton het aanbod van Porter Wagoner om een nummer te brengen in elk van zijn afleveringen van ‘The Porter Wagoner Show’ en ook om op te treden tijdens zijn road shows.

Als snel besloten ze om samen countryduetten te brengen en in die hoedanigheid namen ze in de volgende jaren een tiental albums op met telkens relatief groot succes. Vele van die songs werden toen al door Dolly Parton geschreven en enkele van haar nummers werden al snel ook door andere countryzangers en -zangeressen zoals o.a. Kitty Wells en Hank Williams Jr. opgenomen.

De eerste single van ‘Porter Wagoner & Dolly Parton’ was een coverversie van de song “The Last Thing On My Mind” van Tom Paxton. Daarmee haalden ze de top 10 van de US Country Top 10, iets wat ze daarna gedurende zes jaar telkens opnieuw hebben herhaald met hun al volgende singles. Hun eerste album als duo was “Just Between You And Me” uit 1967.

In september van vorig jaar kon u op deze pagina’s al een recensie lezen over vier van hun albums die door het Britse label ‘Beat Goes On Records’ in een gedigitaliseerde vorm werden heruitgebracht op 2 cd’s: “Once More” uit 1970, “Two Of A Kind” uit 1971 en “The Right Combination Burning The Midnight Oil” en “Together Always” uit 1972. Hetzelfde platenlabel bundelde nu opnieuw vier albums van het duo op 2 cd’s met “Just Between You And Me” uit 1967, “Always, Always” uit 1969, “Porter Wayne And Dolly Rebecca” uit 1970 en “Love And Music” uit 1973.

Gedurende al die jaren dat ze samen zongen en platen opnamen hadden ze allebei ook nog een mooie individuele solocarrière met ettelijke hits voor elk van beiden. Eind 1973 kwam bij Dolly Parton het besef dat ze na een samenwerking gedurende zeven jaar moest stoppen met op te treden in ‘The Porter Wagoner Show’ en zich helemaal op het uitbouwen van haar solocarrière moest gaan storten. Het succes van de single “Jolene” eind 1973 versterkte alleen maar die idee.

Hun laatste duetshow als ‘Porter Wagoner & Dolly Parton’ dateert van april 1974. Dolly had voor die gelegenheid als dank en erkentelijkheid een afscheidsliedje voor Porter geschreven: “I Will Always Love You” dat één van haar allergrootste hits is geworden en later o.a. door Whitney Houston werd gecoverd voor de soundtrack van de film ‘The Bodyguard’. Dolly Parton en Porter Wagoner zijn nadien altijd goede vrienden gebleven en ze traden sporadisch nog wel eens samen op. Daar kwam op 28 oktober 2007 een definitief einde aan toen Porter Wagoner aan de gevolgen van longkanker stierf in Nashville. En Dolly is nog steeds ‘alive and kicking’, zowel als zangeres en als songschrijfster, maar zeker ook als producer van jong countrytalent.

(valsam)

 

 

TRACKLIST
Disc One:
JUST BETWEEN YOU AND ME

Because One Of Us Was Wrong
The Last Thing On My Mind
Love Is Worth Living
Just Between You And Me
Mommie, Ain’t That Daddy
Four O Thirty Three
Sorrow’s Tearing Down The House (That Happiness Once Built)
This Time Has Gotta Be Our Last Time
Before I Met You
Home Is Where The Hurt Is
Two Sides To Every Story
Put It Off Until Tomorrow

ALWAYS, ALWAYS
Milwaukee, Here I Come
Yours Love
I Don’t Believe You’ve Met My Baby
Malena
The House Where Love Lives
Why Don’t You Haul Off & Love Me
Always, Always
There Never Was A Time
Good As Gold
My Hands Are Tied
No Reason To Hurry Home
Anything’s Better Than Nothing

Disc Two:
PORTER WAYNE AND DOLLY REBECCA

Forty Miles From Poplar Bluff
Tomorrow Is Forever
Just Someone I Used To Know
Each Season Changes You
We Can’t Let This Happen To Us
Mendy Never Sleeps
Silver Sandals
No Love Left
It Might As Well Be Me
Run That By Me One More Time
I’m Wasting Your Time And You’re Wasting Mine

LOVE AND MUSIC
If Teardrops Were Pennies
Sounds Of Night
Laugh The Years Away
You
Wasting Love
Come To Me
Love Is Out Tonight
In The Presence Of You
I Get Lonesome By Myself
There’ll Always Be Music

Artiest info
Website  
 

Label: Beat Goes On Records

video